Kralji na četrti tekmi sezone le dočakali prvo zmago

Kopitar podal za gola Doughtyja in Kempeja

Hokejisti Los Angelesa so prvič v novi sezoni zmagali. Za slavje nad moštvom Colorado Avalanche s 4:2 je Anže Kopitar prispeval dve podaji.

Kingsi so po prvi tretjini zaostajali z 2:0, potem ko sta zadela Mikko Rantanen v peti in Nathan MacKinnon, ki je bil uspešen ob igralcu več na ledu, v 20. minuti. Oba sta prispevala tudi podaji za gol. Preobrat se je začel po dobrih treh minuta nadaljevanja, ko so gostitelji izkoristili “powerplay” 5:3. Drew Doughty in Kopitar sta si izmenjala podaji, nato pa je kanadski branilec silovito poslal ploščico pod prečko.

V 38. minuti so Kralji znova unovčili številčno premoč, na 2:2 pa je izenačil Gabriel Vilard. Štiri minute pred koncem je po hitri akciji Doughtyja in Alexa Iafalla ploščica prišla do Kopitarja, ki jo je z desne strani z bekhendom poslal pred vrata, kjer je palico podstavil Adrian Kempe. Kapetan Los Angelesa je vpisal šesto podajo sezone. 42 sekund pred koncem je končni izid z golom v prazno mrežo postavil Blake Lizotte.

“To ni bil ravno Picasso, toda v tem trenutku nismo potrebovali popolnosti, temveč zmago,” je o tekmi slikovito dejal trener Los Angelesa Todd McLellan, Kopitar pa je dodal: “Začetek ni bil takšen, kot smo si ga želeli. Hitro smo dobili zadetek. Toda pokazali smo pravi značaj. Ko zaostajaš z dvema goloma proti takšni ekipi, kot je Colorado, potem je ni ravno lahko ustaviti v preostanku tekme, za nameček pa še doseči nekaj zadetkov. Pokazali smo značaj, še vedno je nekaj stvari treba popraviti, toda zadovoljni smo z zmago. Zdaj moramo graditi na tem in v tem slogu nadaljevati.”

 

Via
STA
Source
RTV MMC
Back to top button