Köln do treh točk v nemški prestolnici

Nogometaši iz Kölna so v 18. krogu nemškega prvenstva v Berlinu premagali Hertho s 3:1, na drugi današnji tekmi pa je bil Bochum boljši od Wolfsburga z 1:0.

 

 

Za nekoč slovensko obarvani Köln, ki je po današnji zmagi napredoval na šesto mesto, so v nemški prestolnici zadeli Francoz Anthony Modeste (30.), Slovak Ondrej Duda (32.) in Jan Thielmann (90.+1), edini gol za Hertho pa je prispeval Čeh Vladimir Darida (57.).

Bochum je na današnji drugi tekmi na kolena položil Wolfsburg po zadetku Srba Miloša Pantovića v 65. minuti.

Najbolj zanimive tekme tega kroga so bile na sporedu v petek in soboto. Vodilni Bayern je Münchnu klonil proti Borussii iz Mönchengladbacha z 1:2, drugouvrščena Borussia iz Dortmunda pa je v Frankfurtu šele v končnici dvoboja strla odpor Eintrachta in zmagala s 3:2.

Razlika med največjima nemškima nogometnima ekipama znaša šest točk. Zasedba iz Dortmunda bo v prihodnjem krogu gostila Freiburg, ekipa iz bavarske prestolnice pa bo gostovala v Kölnu.

Leipzig je v soboto zanesljiv premagal Mainz s 4:1, nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je za zmagovalce tega dvoboja odigral celo tekmo.

Source
STA
Back to top button