Kljub pandemiji pogajanja o tekmi zvezd v ligi NBA

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA in združenje igralcev (NBPA) se pogajata, da bi kljub pandemiji novega koronavirusa in številnih prestavljenih tekmah lahko organizirali tekmo zvezd All-Star, poroča ameriška medijska hiša ESPN.

 

Doslej so morali v ligi NBA morali zaradi protokolov v boju proti covidu-19 prestaviti že 22 obračunov, med njimi tudi današnjo tekmo med New Orleans Pelicans in San Antonio Spurs.

Datumi nadomestnih terminov sicer še niso znani, a vodstvo lige NBA je uradni spored tekmovanja objavilo le do 5. marca, ko je predviden začetek petdnevnega premora. Za naprej pa si je pustilo manevrski prostor zaradi morebitnih okužb.

Vseeno zdaj tako NBA kot NBPA razmišljata o izvedbi tekme zvezd ravno na začetku marca, kot morebitno prizorišče pa se omenja predvsem Atlanta, od koder že prihaja televizijska mreža Turner Sports in kjer bi s pomočjo donacij pomagali zgodovinsko pomembnim univerzam s pretežno temnopoltimi študenti, še piše ESPN.

Sprva so dejavnosti v sklopu tekme zvezd načrtovali februarja v Indianapolisu, a so že pred začetkom skrajšane sezone zaradi poznejšega začetka to idejo opustili. Indianapolis bo namesto tega tekmo zvezd organiziral leta 2024.

New York Times je pred dnevi zapisal, da bodo vsakoletno glasovanje za najboljše košarkarje izpeljali ne glede na usodo tekme All-Star, o kateri bo več znano v prihodnjih dneh in tednih.

Na lanski je prvič v karieri na glavnem dogodku nastopil tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je bil izbran v prvo peterko LeBrona Jamesa, ki je edini prejel več glasov od zdaj 21-letnega Ljubljančana. Pred tem je na druženju najboljših košarkarjev nastopil tudi Goran Dragić leta 2018.

Source
STA
Back to top button