Kdo bo igral za zlato Egipta 2021?

Polfinalna obračuna za preboj v nedeljski finale

Osrednja dvorana v Kairu bo drevi prizorišče polfinalnih tekem na 27. svetovnem prvenstvu v rokometu za moške. Prvi polfinale Francija – Švedska se bo začel ob 17.30, drugi Španija – Danska pa ob 20.30. Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju!

Obračun najboljših v zgodovini SP-jev
Šestkratni svetovni prvaki iz Francije so v sredo na četrtfinalnem dvoboju šele po 10-minutnem podaljšku zlomili odpor Madžarov in slavili s 35:32. Na današnjem prvem obračunu so papirnati favoriti, a Švedi na tem turnirju navdušujejo in so se kljub močno zdesetkani zasedbi prebili v polfinale, svoje rokometne mišice pa pokazali na četrtfinalni tekmi proti Katarcem, ko so zmagali s 35:23. Švedska je bila štirikrat prvak, obe reprezentanci imata po 11 medalj in sta najuspešnejši v zgodovini svetovnih prvenstev.

Svetovni proti evropskim prvakom
Pravi rokometni posladek se obeta tudi na drugem dvoboju med zadnjimi svetovnimi prvaki iz Danske in evropskimi prvaki iz Španije. Izbranci danskega selektorja Nikolaja Jacobsena so v četrtfinalu po maratonskem boju premagali gostitelje prvenstva Egipčane. Po rednem delu in dveh 10-minutnih podaljških ni bilo zmagovalca, v izvajanju sedemmetrovk pa so bili bolj zbrani Danci in slavili z 39:38. Na drugi strani so Španci že v rednem delu na kolena prisilili Norvežane z 31:26. Španija je bila doslej dvakrat svetovni prvak, prvič je to postala ravno v Afriki – v Tuniziji 2005.

Via
STA
Source
MMC
Preverite tudi
Close
Back to top button