Juvanova z eno največjih zmag v karieri do drugega kroga

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je uvrstila v drugi krog tretjega letošnjega turnirja velike četverice v Wimbledonu. Na sveti travi je bila v svojem prvem nastopu boljša od Švicarke Belinde Bencic s 6:3, 6:3 in zabeležila eno največjih zmag v karieri.

Švicarka je bila na turnirju deveta nosilka, nekoč pa je že zasedala četrto mesto lestvice WTA. Trenutno je 11. igralka na svetu, v dvoboju proti 20-letni Ljubljančanki pa ni imela pravih možnosti.

Juvanova je z raznovrstno igro že od samega začetka dvoboja spravljala v obup izkušenejšo, štiri leta starejšo tekmico. Polfinalistka OP ZDA leta 2019 ni imela odgovora in je takoj zaostala z 0:5. Juvanova je nato sicer nekoliko popustila, dovolila tekmici, da je izničila en “break”, v drugem poskusu pa ni ponovila napake, ko je servirala za prvi niz.

V drugem nizu je bil začetek bolj izenačen, slovenska predstavnica pa je v drugi igri ubranila žogico za “break”. Potrpežljivo je čakala na svojo priložnost, odvzela servis Švicarki v peti igri, a nato takoj dovolila izenačenje. Tudi tokrat je po prvem padcu koncentracije strnila vrste, dosegla dva zaporedna “breaka” in slavila po uri in 21 minutah na igrišču številka 3.

Ljubljančanka, ki na lestvici WTA zaseda 102. mesto, se bo v drugem krogu pomerila s Francozinjo Claro Burel. Slednja je izločila Avstralko Ellen Perez s 6:2, 6:2. S francosko vrstnico sta se doslej pomerili enkrat, na OP Francije je lani slavila Francozinja s 7:6 (2), 6:2. Njun drugi dvoboj, tokrat v drugem krogu Wimbledona, bo predvidoma na sporedu v četrtek.

Že pred tem je v drugi krog napredoval tudi edini slovenski predstavnik v glavnem delu žreba. Aljaž Bedene je bil prepričljivo boljši proti Francozu Corentinu Moutetu s 6:4, 6:4, 6:0.

V ponedeljek je med posameznicami izpadla Polona Hercog, v torek pa se je poslovila še Tamara Zidanšek.

Source
STA
Back to top button