Jože Čeper za slovo od Brazilije zasedel 26. mesto

Slovenski strelec Jože Čeper je na tekmi svetovnega pokala v Rio de Janeiru osvojil 26. mesto v disciplini hitrostrelna pištola 25 metrov, kar je tudi najboljši slovenski izid v olimpijskem mestu. Šestindvajsetletni strelec iz Gornjih Ležeč je na dvodnevni tekmi zadel 558 krogov.

Danes je na strelsko črto stopila tudi Urška Kuharič. V disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov je v eliminacijah zadela 574 krogov, tako da se Ormožanka ni uvrstila na kvalifikacijsko tekmo.

Poleg Kuharič in Čeperja so na olimpijskem strelišču v Riu v minulih dneh nastopili še štirje slovenski predstavniki. Robert Markoja je zasedel 37. mesto v disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov, Luka Lukić pa 42. mesto v disciplini zračna puška 10 metrov. V tej disciplini sta nastopili tudi Sonja Benčina in Urška Hrašovec. Prva je tekmo končala na 48., druga pa na 49. mestu. Na tekmi z zračno pištolo na 10 metrov je Čeper zasedel 50. mesto.

Nastop v Rio de Janeiru je izpustila najboljša slovenska strelka Živa Dvoršak, Rajmond Debevec, junak nedavnega svetovnega prvenstva v Bakuju, kjer je osvojil odličje zlatega leska v neolimpijski disciplini velikokalibrska puška trojni položaj 300 metrov, pa ne nastopa več na preizkušnjah za svetovni pokal. Na tovrstni tekmi je zadnjič nastopil aprila letos v Peruju.

Preverite tudi
Close
Back to top button