Jorgić izpadel v polfinalu dvojic

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v dvojicah skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem izgubil dvoboj s švedsko navezo Anton Källberg/Kristian Karlsson. Šveda sta bila boljša s 3:2 v nizih. Jorgić je tako končal nastope na letošnjem WTT Star Contenderju v Tivoliju, na katerem ni več slovenskih predstavnikov.

“Za nama je prišla utrujenost po posamičnih obračunih. Potrebovala sva nekaj časa, da sva se vrnila v pravi ritem. Mislim, da sva spet odigrala vrhunsko partijo, a na koncu sreča ni bila na najini strani. Za naju je bil ta dvoboj tudi dobra priložnost za uigravanje pred evropskim prvenstvom, ki bo oktobra letos potekalo v Linzu,” je po koncu dvoboja dejal Jorgić.

Slovensko-hrvaška naveza je slabo začela uvodna niza. Šveda sta dominirala predvsem v drugem, ki sta ga dobila z 11:1. Toda nato sta se Jorgić in Pucar zbrala ter dobila tretji in četrti niz. V odločilnem petem nizu sta bila znova bolj zbrana Šveda, ki sta ga po tesni končnici dobila z 12:10. V finalu se bosta pomerila s francosko dvojico Simon Gauzy/Alexis Lebrun.

Jorgić se sicer po neuspehu na WTT Star Contenderju v Tivoliju odpravlja na dopust. “Mislim, da je bila sezona zelo naporna. Moram se odpočiti, saj sem sodeloval na preveč turnirjih, pred katerimi nisem imel pravega treninga. Po premoru sledijo priprave na Pariz, ki bodo potekale v Vrsarju, kjer upam, da bom s treningi nadoknadil tisto, kar sem v dosedanjem poteku sezone izgubil,” je v izjavi za medije dejal Jorgić.

Iz tekmovanja sta popoldne med ženskimi dvojicami izpadli tudi Ana Tofant in Sara Tokić. Od njiju je bila s 3:1 v nizih boljša južnokorejska dvojica Cheonhui Joo/Jihee Jeon.

Back to top button