Jorgić izpadel v 2. krogu turnirja v Tivoliju

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je izpadel v drugem krogu namiznoteniškega turnirja WTT Star Contender v Tivoliju. Od njega je bil s 3:2 v nizih boljših Kazahstanec Kiril Gerasimenko.

Jorgić je poraz doživel zelo čustveno, saj je bil po porazu pred domačimi gledalci vidno jezen. “Po tako izgubljenem obračunu ne moreš biti vesel. Športnik se sooča z zmagami in porazi. V petem nizu bi se bi lahko dvoboj končal tudi drugače, a treba je dvigniti glavo in se pripraviti za Pariz,” je po koncu dvoboja dejal Jorgić.

V posameznih nizih sta se tekmeca sicer pogosto izmenjavala v vodstvu, a je v dramatičnem petem nizu Jorgiću sreča obrnila hrbet. “Pri izidu 10:9 in 11:10 sta se zgodila dva pardona v korist nasprotnika. V kolikor bi se razpletlo drugače, bi se dvoboj končal z mojo zmago. Toda tega ne bom nikoli izvedel. V letošnji sezoni me sreča res ne spremlja, a upam, da se bodo stvari morda drugače obrnile v Parizu,” je dejal Jorgić, ki je odločilni niz izgubil z izidom 17:19.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec ima sicer več razlogov za zadovoljstvo v dvojicah, kjer sta skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem danes s 3:2 premagala korejsko navezo Cho Daeseong/Jang Woojin.

Danes ju v polfinalu ob 20.55 čakata Šveda Anton Källberg in Kristian Karlsson. “Polfinale ni mačji kašelj, zato bova s Pucarjem dala vse od sebe. Čaka naju težek obračun, saj sta Šveda vrhunska igralca, kar še posebej velja za Karlssona, ki je v dvojicah svetovni prvak, a se ne bova predala,” je glede današnjega dvoboja dejal Jorgić.

Back to top button