Jerneja Brecl osvojila bronasto medaljo na mladinskem SP

Jerneja Brecl je osvojila bronasto kolajno na mladinskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju v tekmi smučarskih skakalk. Devetnajstletna Breclova je na preteklih prvenstvih že osvojila kolajne na ekipnih tekmah. To je njena prva posamična.

Štiri Slovenke so se zanesljivo prebile v finalno serijo, Jerneja Brecl pa se zasluženo veseli bronaste medalje. Po prvi seriji je bila z 89 metri in 103,1 točkami na 4. mestu, v finalu pa je skočila 91,5 metra in z drugo oceno serije skupno zbrala 213,0 točke, kar jo je popeljalo na končno 3. mesto do njene prve posamične medalje na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Zelo prepričljivo je naslov osvojila nizkorasla Norvežanka Thea Minyan Bjoerseth z 98 in 92 metri ter 239,0 točkami, druga je bila Francozinja Josephine Pagnier z 90 in 91 metri ter 218,5 točkami.

Nika Prevc je zasedla 11. mesto, Jerneja Repinc Zupančič je bila 13., Katra Komar pa je končala na 25. mesto.

Breclova je osvojila peto posamično bronasto medaljo slovenskih skakalk. Edina, ki je osvojila naslov prvakinje, je bila leta 2018 Nika Križnar.

Zaradi neugodnih vremenskih razmer na Finskem so organizatorji tekmo smučark skakalk prestavili na danes zjutraj z začetkom ob 8.55 uri. Zvečer bo na sporedu še posamična tekma mladincev, jutri pa obe ekipni preizkušnji.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button