Izjave po košarkarski tekmi Slovenija – Izrael (88:79)

Izjave po košarkarski tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025 Slovenija – Izrael (88:79).

* Aleksander Sekulić, selektor Slovenije: “Na začetek tekme ne morem biti ponosen, sem pa zato toliko bolj zadovoljen z reakcijo igralcev na visok zaostanek. Z borbenostjo smo že do odmora izničili razliko, v drugem delu pa igrali kolektivno, si pomagali v obrambi ter bili odlični v napadalnem skoku. To je pomembna zmaga, zanjo pa so v prvi vrsti zaslužni igralci.”

* Klemen Prepelič, kapetan Slovenije: “Cilj sta bili dve zmagi, ki smo ju dosegli dokaj suvereno. Vseeno si ne smemo privoščiti tako slabih začetkov, ki nam poberejo veliko energije, da se vrnemo v igro. Rad bi poudaril, da so za zmago zaslužni prav vsi igralci v reprezentanci, kajti zavedati se moramo, da če se oni ne bi odzvali vabilu selektorja, bi mi težko igrali na velikih tekmovanjih in spremljali Luko Dončića. Kot kapetan te ekipe, bi se rad zahvalil prav vsakemu, hkrati pa sporočil, da si vsak reprezentant zasluži spoštovanje publike, ki je zame vedno najboljša na svetu.”

* Gregor Hrovat: “Vedeli smo, da bo težka tekma, saj ima Izrael veliko individualne kakovosti. Čeprav smo začeli zelo slabo, smo v nadaljevanju z dobro obrambo obrnili potek tekme, v drugem polčasu vseskozi nadzorovali potek igre in zasluženo prišli do druge zmage.”

Back to top button