Italijanski najstnik previsoka ovira za najboljšega Slovenca

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je izpadel v osmini finala turnirja Great Ocean Road Open v Melbournu z denarnim skladom 307.840 evrov. Ljubljančanov nasprotnik 19-letni Italijan Jannik Sinner je Slovenca odpravil v dveh nizih s 7:6 (6), 6:2.

V prvem krogu je ugnal Japonca Yasutako Uchiyamo s 7:6 (5), 7:6 (5). Dvoboj je trajal dve uri in minuto. V drugem krogu je Bedene, ki na lestvici ATP zaseda 58. pozicijo, svoje delo opravil že po 67 minutah ter si brez večjih težav priboril obračun za četrtfinale.

Njegov tekmec je bil nepostavljeni 19-letni Avstralec Dane Sweeney, ki zaseda komaj 797. mesto na lestvici ATP. Bedene ga je premagal v dveh nizih s 6:0, 6:4.

Enaintridesetletni Ljubljančan se je nato v osmini finala pomeril s še enim najstnikom, prav tako 19-letnim, Italijanom Sinnerjem, ki pa je na svetovni jakostni lestvici uvrščen na 36. mesto. Sinner je četrti nosilec turnirja.

Bedene je bil kos Italijanu le v prvem nizu, v katerem je izgubil po podaljšani igri. Dvoboj je trajal eno uro in 34 minut. Sinnerja v četrtfinalu čaka Srb Miomir Kecmanović.

Sinner je novembra lani pri devetnajstih letih postal drugi najmlajši zmagovalec turnirja ATP. V finalu Sofije, kjer je bil nagradni sklad 320.000 evrov, je premagal Kanadčana Vašeka Pospišila s 6:4, 3:6, 7:6 (3).

Via
STA
Source
SIOL
Back to top button