Iličićev soigralec Gomez na poti v Sevillo

Argentinski nogometaš Alejandro Gomez bo danes sklenil prestop v Sevillo, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Gomez, soigralec in prijatelj slovenskega reprezentanta Josipa Iličića pri italijanski Atalanti, bo danes opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo s klubom iz Andaluzije.

 

Dvaintridesetletni Argentinec je eden ljubljencev navijačev iz Bergama, kamor se je iz ukrajinskega Metalista preselil 1. septembra 2014. Kariero je sicer začel pri argentinskem Arsenalu ter jo pred prihodom v Italijo k Catanii nadaljeval pri San Lorenzu.

Največji pečat je v napadalni navezi z Iličićem pustil pri Atalanti, za katero je na 252 tekmah dosegel 59 golov in 71 podaj.

Razlog za odhod je tudi nestrinjanje oziroma spor s trenerjem Atalante Gian Pierom Gasperinijem, zaradi česar je izpustil številne tekme od decembra lani.

“Gre za mešane občutke po toliko letih v tem mestu. Sem žalosten, a hkrati vesel. Včasih se stvari ne izidejo, kot si želiš, ampak še enkrat bi vse storil tako, kot sem, saj smo z moštvom pisali zgodovino tega kluba. Atalanto zapuščam, ko je ta na vrhu Evrope,” je medijem pred odhodom v Sevillo dejal 32-letni Argentinec.

Atalanta v italijanskem prvenstvu zaseda četrto mesto, Sevilla pa je v Španiji prav tako četrta.

Source
STA
Back to top button