IIHF razmišlja o odvzemu tekem Belorusiji

Mednarodna hokejska zveza (IIHF) se pogovarja s potencialnimi kandidati, ki bi zamenjali Belorusijo kot sogostiteljico letošnjega hokejskega svetovnega prvenstva, poroča tiskovna agencija Tass.

 

“Pogovarjamo se s predstavniki drugih zvez, ki bi lahko organizirale svetovno prvenstvo. To bo resen finančni izziv,” je Tass navedel predsednika IIHF Reneja Fasela.

SP je sicer predvideno med 21. majem in 6. junijem v latvijski Rigi in beloruskem Minsku. Toda IIHF je pod vedno večjim pritiskom, da naj razmisli o tekmah v Belorusiji po lanski ponovni izvolitvi predsednika države Aleksandra Lukašenka in ostrem odzivu na posledične proteste.

Fasel je v pogovoru za Tass dodal, da bo končna odločitev znana konec januarja.

“Pogovarjamo se s potencialnimi organizatorji. Seveda je vse skupaj težko zaradi pandemije novega koronavirusa, prav tako pa je malo časa do začetka prvenstva,” je dodal Fasel.

Portal Insidethegames pa je poročal, da je strokovna skupina IIHF izrazila dvom glede objav primerov koronskih okužb v Belorusiji, in namignil, da bo IIHF tekme Belorusiji odvzel na podlagi zdravstvenih razlogov.

Source
STA
Back to top button