Hansen bo po sezoni obesil rokometni dres v omaro

Danski rokometni zvezdnik Mikkel Hansen je sporočil, da bo po tej sezoni zaključil športno pot. “Čutim, da je zdaj pravi čas za zaključek kariere,” je na novinarski konferenci dejal 36-letni olimpijski in svetovni prvak.

V 20-letni karieri je Hansen igral za domači GOG Gudme, kjer je naredil prvi rokometne korake, Barcelono, Koebenhavn, PSG, kjer je igral deset sezon, in Aalborg, kjer nastopa zadnji dve leti.

Z Dansko je osvojil tri naslove svetovnih prvakov (2019, 2021, 2023) ter olimpijsko (2016) in evropsko zlato (2012). Dres z državnim grbom je nosil na 266 tekmah in dosegel 1350 zadetkov.

S klubi je bil med drugim devetkrat francoski prvak, trikrat danski, enkrat je v evropski ligi prvakov igral v finalu ter trikrat nastopil na zaključnem turnirju pokala EHF.

Trikrat je bil izbran za najboljšega igralca na svetu (2011, 2015, 2018), bil je najkoristnejši igralec olimpijskih iger v Rio de Janeiru ter svetovnih prvenstev 2013, 2019 in 2021.

Na letošnjem evropskem prvenstvu je postal najboljši strelec v zgodovini tekmovanja. Z 296 zadetki je prehitel Gudjona Valurja Sigurdssona in Nikolo Karabatića, ki je prav tako napovedal zaključek športne poti po koncu sezone.

Hansen lahko kariero konča še s kakšno medaljo, saj je z Aalborgom med osmimi najboljšimi ekipami v ligi prvakov, z Dansko pa bo kot aktualni svetovni prvak nastopil na olimpijskih igrah v Parizu.

Back to top button