Giannis Antetokounmpo z najvrednejšo pogodbo ostaja v Milwaukeeju

"To je moj dom, to je moje mesto"

Grški košarkarski superzvezdnik Giannis Antetokounmpo je z vrtoglavo maksimalno petletno pogodbo, vredno 228,2 milijona ameriških dolarjev (187,7 milijona evrov), podaljšal sodelovanje z Milwaukeejem. Gre za najvrednejšo pogodbo v zgodovini Lige NBA.

V pogodbo je vključena tudi klavzula, po kateri lahko Giannis Antetokounmpo postane prost igralec po štirih letih, torej leta 2025, če bo to hotel.

Veliko vprašanje je bilo, ali bo Giannis Antetokounmpo že letos podaljšal pogodbo z Milwaukeejem ali pa bo čakal na naslednje leto, ko bo prost igralec in se bo zanj “zagreblo” tri četrt lige. Marsikdo je dvomil, da bo 26-letni košarkar ostal v Milwaukeeju, a se je zgodilo ravno to.

“To je moj dom, to je moje mesto”
Novico o podaljšanju je košarkar potrdil na družbenih omrežjih. “To je moj dom, to je moje mesto. Počutim se blagoslovljenega, da bom del Bucksov še naslednjih pet let, pokažimo, da je to vredno, šov se nadaljuje,” je zapisal v prvem odzivu.

“Denar me ne zanima”
Greek Freaku, ki je bil v zadnjih dveh sezonah izbran za najkoristnejšega posameznika najmočnejše lige na svetu, letos pa je prejel še nagrado za najboljšega v obrambi, bi pogodba v Wisconsinu potekla po letošnji sezoni, tako so se začela ugibanja o njegovi selitvi. Novembra je govorice komentiral za Spor Bladet med obiskom Švedske.

V zadnjih letih je eden najdominantnejših igralcev v Ligi NBA, dvakrat je bil najkoristnejši igralec. Foto: Reuters

“Veliko je govoric in vsak ima svoje mnenje, a na koncu bom naredil, kar bo najboljše za mojo družino. Ne vem, zakaj ne bi ostal v Milwaukeeju še vrsto let. Dokler imamo s klubom iste cilje, želimo biti ena najboljših ekip v ligi in osvojiti prstan, sem zadovoljen. Če se bo to spremenilo, pa ne bo v redu.” Dodal je še: “Popolnoma jasno je – želim zmagovati. Denar me ne zanima. Moja družina je preskrbljena, preskrbljeni so moji otroci in vnuki, tako da denar ni pomemben, zmage so. Dokler lahko zmagujemo in ustvarimo zmagovalno ozračje, bo dobro. Ne vem, kakšen je načrt franšize, a vse je odvisno od njihove odločitve. Če bodo sprejeli pravo odločitev, bom ostal še vrsto let, če ne, pa bomo videli. NBA je posel in treba je iti iz dneva v dan. Upam, da nam lahko uspe skupaj.”

Grk je Buckse, h katerim je prišel leta 2013 kot 15. izbor na naboru, dvakrat popeljal do najboljšega izkupička po rednem delu, a dvakrat je nato sledilo veliko razočaranje v končnici.

Source
RTV MMC
Back to top button