Dvojno slovensko slavje v Avstriji, Križnarjeva pred Klinčevo

Slovenska ženska skakalna reprezentanca je v avtrijskem Hinzenbachu slavila dvojno zmago. Prvič v karieri je posamično tekmo za svetovni pokal dobila Nika Križnar (237,4 točke), potem ko je bila po prvi seriji druga. Za malenkost je za njo na drugem mestu zaostala rojakinja Ema Klinec (236,6). Tretja je bila Norvežanka Eirin Maria Kvandal (226,6).

Po prvi seriji je imela najboljši seštevek točk sicer Japonka Sara Takanashi, ki pa je bila po pregledu dresa diskvalificirana. Na tekmi ni nastopila niti lanska zmagovalka skupnega seštevka, Norvežanka Maren Lundby, potem ko je po težavah s prevozom ostala brez skakalnih smuči.

Razlika med obema slovenskima skakalkama je bila po prvem skoku vsega 1,2 točke. Križnarjeva je z najdaljšim skokom druge serije, 90,5 metra, vrgla rokavico svoji dve leti starejši kolegici, a je zaradi dolžine pristala brez telemarka.

Klinčeva je pristala pri 86,5 metra, blizu zelene črte, ki označuje dosežek vodilne, a je za vsega 0,8 točke ostala brez prve posamične zmage v karieri.

To je na drugi strani prvič slavila 20-letna Križnarjeva, ki je bila pred tem štirikrat na odru za zmagovalke. Na najvišji stopnički sta obe stali na Ljubnem ob Savinji na ekipni tekmi pred dvema tednoma.

V skupnem seštevku sta Križnarjeva in Klinčeva po dvojni zmagi in diskvalifikaciji Takanashijeve napredovali na drugo oziroma tretje mesto. Pred njima je le danes četrtouvrščena Avstrijka Marita Kramer, ki je po petih tekmah zbrala 410 točk. Križnarjeva jih ima 291, Klinčeva, ki na prvi tekmi v Ramsauu zaradi okužbe z novim koronavirusom ni nastopila, pa 265.

Slovenski uspeh je na prvi od treh tekem v Hinzenbachu z osmim mestom dopolnila Urša Bogataj (210,8). Po prvi seriji je zasedala peto mesto, v drugo skočila 81 metrov in na koncu izgubila tri mesta.

Do točk sta prišli še Jerneja Brecl (194,2) in Špela Rogelj (193,7), ki sta zasedli 16. oziroma 18. mesto. Od Slovenk je bila v prvi seriji prekratka le Katra Komar, ki je končala kot 36.

V soboto in nedeljo bosta v Hinzenbachu v bližini Linza na sporedu še dve posamični tekmi. Sobotna se bo začela ob 12.45, nedeljska pa še pol ure prej.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button