Đoković: Natrganina je vse večja, potrebujem premor

Zmagovalec nedavnega teniškega odprtega prvenstva Avstralije, Srb Novak Đoković je danes po zadnjih preiskavah sporočil, da se je natrganina trebušne mišice povečala, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Zato si bo devetkratni zmagovalec turnirja v Melbournu vzel nekaj premora preden bo znova tekmovalno aktiven.

Triintridesetletnik si je po zadnjih podatkih nekoliko natrgal trebušno mišico v dvoboju tretjega kroga proti Američanu Taylorju Fritzu, natrganina pa je bila po dodatnem tednu na igrišču vse večja, je izvedel po zadnjem zdravniškem pregledu.

“Škoda je večja, kot je bila v trenutku, ko se je to zgodilo in kot je pokazal prvi pregled z magnetno resonanco,” je dejal Beograjčan in pomiril navijače. “Vse skupaj ni tako hudo, pravijo zdravniki. Moram pa nekaj časa počivati, da lahko čim prej okrevam. Natrganina je pač vse večja,” je še dodal.

Đoković je bil v tretjem krogu proti Fritzu na robu prepada, a se je rešil v petem nizu. Po dvoboju je takrat dejal, da ne ve, ali bo lahko zaradi poškodbe nastopal v nadaljevanju turnirja.

Kasneje je imel nekaj težav tudi proti Kanadčanu Milošu Raoniću, nato pa je do skupno 18. naslova turnirjev velike četverice premagal še Nemca Alexandra Zvereva, Rusa Aslana Karaceva in v finalu še enega Rusa Danila Medvedjeva.

Srb si je z naslovom v Melbournu in izpadom Španca Rafaela Nadala v četrtfinalu zagotovil tudi novo rekordno znamko po tednih na vrhu računalniške lestvice ATP. Rogerja Federerja, ki je bil na vrhu 310 tednov, bo za en teden prehitel 8. marca.

Source
STA
Back to top button