Đoković bo branil srbski naslov na pokalu ATP

Na generalki za OP Avstralije že večina najboljših tenisačev

Vodilni teniški igralec na lestvici ATP Srb Novak Đoković je potrdil, da bo skušal pomagati Srbiji pri ubranitvi naslova na letošnjem pokalu ATP, ki ga bo med 1. in 5. februarjem gostil Melbourne.

Turnir, ki velja za nekakšno neuradno svetovno prvenstvo, bo tudi pripravljalni za prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije.

Na turnirju igra 12 reprezentanc, ob Srbih še lanska finalistka premiere tega tekmovanja Španija, Rusija, Nemčija, Kanada, Avstralija, Grčija, Francija Japonska, Avstrija, Italija in Argentina. Žreb skupin bo 20. januarja.

Tudi preostale reprezentance bodo nastopile z večino najboljših, saj so med drugim za nastop prijavljeni Rafael Nadal, Dominic Thiem, Danil Medvedjev, Alexander Zverev, Stefanos Cicipas in drugi. Za branilce naslova bodo ob Đokoviču igrali še Dušan Lajović, Filip Krajinović in Nikola Čačić.

Letošnje odprto prvenstvo Avstralije se bo zaradi pandemije novega koronavirusa, ki je premešala športne koledarje, začelo 8. februarja, tri tedne pozneje kot v prvotnem koledarju.

Via
STA
Source
MMC
Back to top button