Deskar Tim Mastnak drugi na paralelnem veleslalomu v Avstriji

Slovenski deskar Tim Mastnak je na tekmi paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v avstrijskem Simonhöheju osvojil drugo mesto. V velikem finalu ga je za desetinko sekunde ugnal Nemec Stefan Baumeister. V malem finalu si je končno tretje mesto priboril Italijan Roland Fischnaller.

 

 

Mastnak je bil zelo razpoložen že v kvalifikacijah, kjer je bil prepričljivo najhitrejši. Tridesetletni Mastnak je na obeh progah s skupnim časom 1:00,17 dosegel 89 stotink hitrejši čas od drugouvrščenega Italijana Aarona Marcha, tretji Sangho Lee iz Južne Koreje pa je zaostal 1,05 sekunde.

V osmini finala je Slovenec, ki je v tej sezoni po Banojah in Scuolu že tretjič dobil kvalifikacije, zanesljivo opravil z Nemcem Eliasom Huberjem, v četrtfinalu pa ga je čakal Avstrijec Lukas Mathies, a tudi ta ni imel možnosti proti razpoloženemu Mastnaku, ki je drugič v sezoni prišel v polfinale.

Tam se je srečal z izkušenim Italijanom Rolandom Fischnallerjem, ki je Slovenca sredi decembra med drugim v Cortini d’Ampezzo ugnal v malem finalu. Tokrat pa je bil boljši Mastnak, ki je za osem stotnik sekunde prehitel Italijana, čeprav je v zgornjem delu naredil napako.

S tem si je Mastnak zagotovil prve stopničke v sezoni, za zmago pa se je udaril z Nemcem Stefanom Baumeistrom, v tej sezoni že zmagovalcem v Carezzi.

Nemec pa je tudi tokrat stopil na najvišjo stopničko, potem ko je zdržal napad Mastnaka v drugi polovici proge, ta je s podobnim načinom zmagoval v prejšnjih vožnjah, in prevzel tudi skupno vodstvo.

Mastnak se je kljub vsemu veselil šestih stopničk v karieri, potem ko je pred tem trikrat zmagal in bil dvakrat tretji.

V malem finalu si je končno tretje mesto priboril Fischnaller, ki je za 44. stopničke v svetovnem pokalu za tri desetinke sekunde ugnal Švicarja Nevina Galmarinija.

Brez točk je ostal Žan Košir. Nastop na rdeči progi se mu je v kvalifikacijah ponesrečil, pred tem pa je na modri progi dosegel tretji čas. Skupno je bil 29.

Pri ženskah je Gloria Kotnik zasedla 21. mesto, Sara Goltes je bila prepočasna že na na prvi kvalifikacijski progi.

V boju za vrh sta si tretje mesto razdelili Nemka Melanie Hochreiter in Rusinja Sofija Nadiršina, ki sta mali finale končali z identičnim časom, v velikem finalu pa se je svoje prve zmage veselila Poljakinja Aleksandra Krol, potem ko je njena tekmica, izkušena Avstrijka Julia Dujmovits, sredi proge naredila napako.

“Ne morem verjeti. Trdo sem delala za to, končno mi je uspelo. Zelo sem zadovoljna z današnjimi predstavami,” je po tekmi povedala zmagovalka.

To je bila zadnja posamična tekma v paralelnih disciplinah pred olimpijskimi igrami v Pekingu.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button