Danes se je začela prodaja vstopnic za mundial

Deset mesecev pred uvodno tekmo svetovnega prvenstva v Katarju je Mednarodna nogometna zveza Ffia začela prvo fazo prodaje vstopnic. Zainteresirani se lahko za vstopnice prijavijo do 8. februarja, je danes sporočila Fifa. Če bo zahtev več kot vstopnic, bo Fifa izvedla žrebanje. Mundial bo od 21. novembra do 18. decembra, cene vstopnic pa so nizke.

 

 

Če bo potrebno žrebanje vstopnic, bodo navijači do 8. marca izvedeli, ali so bili v žrebu srečni ali ne.

V Katarju med mundialom pričakujejo okrog 1,2 milijona obiskovalcev, za zdaj pa organizatorji še niso sporočili, koliko navijačev si bo v luči koronske pandemije lahko nogometne boje ogledalo v živo na stadionih, kakšna bo dovoljena kapaciteta.

V prvi prodajni fazi je možno naročiti vstopnice za posamezne tekme od uvodne tekme do finala, obenem pa tudi tudi pakete vstopnic, s katerimi je moč spremljati vse tekme določene ekipe v predtekmovanju. Novost zaradi kratkih razdalj v državi gostiteljici je tudi komplet vstopnic za štiri tekme v zaporednih dneh na štirih stadionih. Na voljo so tudi vstopnice za invalide in/ali osebe z omejeno mobilnostjo, je zapisala Fifa.

Pred žrebom skupin predtekmovanja 1. aprila bo druga faza prodaje vstopnic, do razprodaje zalog. Po žrebanju bodo sledile nadaljnje prodajne faze. Na voljo so tudi tako imenovane pogojne navijaške vstopnice, s katerimi si lahko gledalci rezervirajo sedež za morebitne tekme svoje ekipe v izločilni fazi tekmovanja, vključno s finalom.

V fazi prodaje po žrebanju skupin naj bi bilo možno tudi naročiti vstopnice za več kot eno tekmo na dan. “Nogomet želimo približati čim več navijačem z vsega sveta,” je dejala generalna sekretarka Fife Fatma Samoura.

Cene vstopnic bodo, kot kaže, v luči koronske pandemije nizke glede na prejšnja prvenstva. Tuji navijači bodo za najcenejšo vstopnico odšteli okoli 61 evrov, kar je približno za tretjino manj, kot je bila cena tovrstnih vstopnic na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji. Gledalci iz države gostiteljice ter migrantski delavci bodo lahko vstopnico kupili za slabih deset evrov. To pomeni kar za polovico manj kot v Rusiji, obenem pa gre za najnižjo ceno po SP leta 1986 v Mehiki.

Fifa upa, da bo s prodajo vstopnic in pravic iz gostinstva zaslužila približno 440 milijonov evrov. Namestitev v hotelih, apartmajih in ladjah za križarjenje bi morala biti na voljo pozneje letos.

Source
STA
Back to top button