Danes podelitev Bloudkovih nagrad, prvič v celoti na spletu

Podelitev Bloudkovih nagrad, najvišjih priznanj za šport, bo danes ob 18. uri. Zaradi pandemije novega koronavirusa bo letošnja drugačna in se bo v celoti odvila na svetovnem spletu. Šestinpetdeseta podelitev bo potekala v obliki predvajanja že vnaprej posnetega filma o nagrajencih.

“Letos bodo izjemoma podelili največje še dopustno število nagrad in plaket, štiri nagrade in 12 plaket. Višina Bloudkove nagrade znaša 9000 evrov, višina Bloudkove plakete pa 3000 evrov,” je povedal Viktor Grošelj, vrhunski alpinist in predsednik odbora Bloudkovih priznanj.

Na odbor za podelitev letošnjih nagrad in priznanj je prispelo kar 88 vlog za 71 nominirancev. Za nagrade je bilo podanih 46 predlogov, za plakete pa 27. To je največ v zadnjih letih in skoraj dvakrat več kot na primer leta 2014, je pojasnil Grošelj.

“Pravilnik o delu odbora pa določa, da lahko podelimo največ tri Bloudkove nagrade in največ deset Bloudkovih plaket. Letos je to pomenilo, da lahko nagrado podelimo le vsakemu petnajstemu nominirancu, plaketo pa vsakemu tretjemu. Le v izjemnih, posebej utemeljenih primerih lahko povečamo število nagrad, a le za največ eno nagrado in dve plaketi,” je dodal Grošelj.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button