Danes o vplivu pandemije na športne sposobnosti mladine

V okviru serije spletnih pogovorov portala STAznanost bo danes potekal pogovor o športnih sposobnostih mladih oziroma o vplivu pandemije novega koronavirusa na njihove gibalne sposobnosti. Pogovor s strokovnjaki s področja športa in športne psihologije se bo začel danes ob 13. uri na portalih vzivo.sta.si in znanost.sta.si.

Epidemija covida-19 vpliva tudi na gibalne sposobnosti mladih. Odgovore na vprašanja, kakšen je vpliv epidemije na telesni in gibalni razvoj pri populaciji osnovnošolcev, ki so bili pred pandemijo uvrščeni v zgornjih 20 odstotkov po gibalnih in telesnih sposobnostih, bodo danes v pogovoru skušali najti strokovnjaki s tega področja, ki bodo odgovorili tudi, ali je celo ogrožen rod bodočih vrhunskih športnikov.

Zdajšnji osnovnošolci bodo morali namreč kljub krizi in njenim posledicam že čez nekaj let prevzeti breme doseganja najboljših slovenskih izidov na največjih športnih tekmovanjih.

V pogovoru na portalu STAznanost bodo sodelovali Gregor Starc s fakultete za šport Univerze v Ljubljani, ki sodeluje tudi v programu SLOfit za spremljanje telesnega razvoja mladih, Tanja Kajtna s fakultete za šport Univerze v Ljubljani, uveljavljena športna psihologinja, Mojca Doupona, generalna direktorica direktorata za šport na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ter nekdanja slovenska reprezentantka v ritmični gimnastiki, zdaj pa vodja kluba v tem športu Tjaša Šeme Toff.

Spletni pogovor bo potekal v živo na portalih vzivo.sta.si in znanost.sta.si ter na kanalih STA na družbenih omrežjih.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button