Cedevita Olimpija enaindvajsetič ali Kansai Helios tretjič

Košarkarji Cedevite Olimpije in Kansai Heliosa bodo šestič v zgodovini in tretjič zaporedoma odločali o državnem naslovu. Finale na tri zmage se bo začel v petek, 24. maja ob 18.15 v Domžalah.

Ljubljančani se bodo potegovali za 21. naslov državnega prvaka in četrtega zaporednega. Hkrati lahko tretjo sezono v nizu končajo s trojno krono; v tej sezoni so že osvojili superpokal in pokal Spar.

Domžalčani bodo sedmič igrali v finalu državnega prvenstva, doslej pa so dvakrat dvignili pokal – 2007 in 2016.

Prednost domače dvorane bo imel zaradi tekmovalnega sistema Kansai Helios, nesporni favorit za končno zmago pa je Cedevita Olimpija.

“Zavedamo se, da je za Cedevito Olimpijo trojna krona na domačih parketih skoraj obvezna, a tudi mi imamo svojo računico. Z uvrstitvijo v finale smo izpolnili cilj, zato lahko zdaj igramo povsem sproščeno. Imamo mlado ekipo, ki se nikogar ne boji, zato pričakujem dober finale, predvsem pa želim, da se v Domžalah na tribunah zbere čim več publike,” je na novinarski konferenci pred finalom dejal kapetan Kansai Heliosa Blaž Mahkovic.

Njegov kolega pri Cedeviti Olimpiji Jaka Blažič pa je dodal: “Ne glede na to, kakšno sezono imamo za seboj, smo za finale lige Nova KBM dovolj motivirani. Odigrali ga bomo maksimalno angažirano.”

Cedevita Olimpija bo vse tekme igrala v Tivoliju. Druga bo na sporedu v nedeljo, 26. maja ob 17.30, tretja pa naslednjo sredo znova v Domžalah. Morebitni četrti in peti sta predvideni 1. in 3. junija. Vse tekme bo prenašala televizija Sportklub.

Back to top button