Brownlee ostal brez nastopa na olimpijskem triatlonu

Trikratni dobitnik olimpijske kolajne v triatlonu Britanec Jonathan Jonny Callum Brownlee ni bil vključen v britansko triatlonsko ekipo za olimpijske igre v Parizu. Triatlonec je tudi njegov starejši brat Alistar Brownlee, dvakratni dobitnik zlate olimpijske medalje, ki prav tako nima potrjene olimpijske vozovnice, poročata agenciji AFP in dpa.

Jonny in starejši brat Alistair Brownlee sta že več kot desetletje nosilca triatlonskega športa v Veliki Britaniji, skupno sta z olimpijskih iger prinesla pet medalj.

Alistair Brownlee je na igrah debitiral leta 2008, nato pa štiri leta pozneje v Londonu osvojil zlato na domačih tleh.

Uspešno je ubranil naslov v Riu, Jonny Brownlee pa je leta 2012 osvojil bron, srebro v Riu in zlato kot del britanske štafete v Tokiu pred tremi leti.

Njegov nastop v Tokiu je pripeljal do tega, da je Jonny Brownlee preklical svojo odločitev o olimpijski upokojitvi, da bi še enkrat nastopil v Parizu.

Toda tekmovalni izidi za 34-letnika po Tokiu niso bili vzpodbudni, tako da je izgubil drugo moško mesto v britanski ekipi, v boju s 26-letnim debitantom Samom Dickinsonom, izbranim skupaj z dobitnikom srebrne medalje iz Tokia Alexom Yeejem.

“Nisem bil izbran za olimpijske igre v Parizu 2024,” je na Instagramu zapisal Jonny Brownlee.

“Mešana štafeta v Tokiu je bila eden od mnogih vrhuncev moje kariere in še vedno verjamem, da bi lahko ekipi Velike Britanije pomagal osvojiti še eno medaljo v Parizu.”

“Ekipo bom podpiral na kakršen koli način in resnično upam, da bodo branili naslov. V svoji olimpijski karieri sem dosegel več, kot sem si lahko predstavljal. Po 99 startih v svetovni triatlonski konkurenci, 52 stopničkah in treh olimpijskih medaljah to ni pravljični konec, kot sem si ga želel, toda Pariz je bil vedno bonus in je lahko nenapisano poglavje neverjetne knjige. Čakam čudovito poletje in nekaj razburljivih tekem,” je zapisal.

Preverite tudi
Close
Back to top button