Bron kanuistk, druge slovenske ekipe brez kolajne

V Lee Valleyu pri Londonu se je na olimpijski progi začelo slalomsko svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah. Za Slovenijo uspešno, saj je že v prvi disciplini osvojila kolajno. Zanjo so v ekipni vožnji poskrbele kanuistke, Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak so zasedle tretje mesto. Preostale ekipe so ostale brez odličij.

Slovenske kanuistke, ki so zbrale dve kazenski sekundi, so premagale le Britanke in Čehinje. Zaostanek četrtih s prejšnjega prvenstva v Augsburgu za Britankami, ki dotika niso imele, je bil dve sekundi in 87 stotink. Tudi brez dotika do zlata ne bi mogle, lahko pa bile druge, če se jim ne bi zalomilo pri predzadnjih vratcih.

Kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Žiga Lin Hočevar, ki so branili zlato kolajno, dotika niso imeli, a so vseeno ostali brez odličja. Zasedli so nehvaležno četrto mesto, za bronom so zaostali dobro sekundo, izgubili so ga po slabše odpeljanem srednjem delu proge. Zmagali so Francozi pred Britanci in Italijani.

Brez kolajn so tekmovanje končali tudi kajakaši. Ženska ekipa, ki so jo sestavljale Eva Terčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar je z enim dotikom (tudi brez njega medalje ne bi bilo) zasedla peto mesto, moški v postavi Peter Kauzer, Žiga Lin Hočevar in Martin Srabotnik so bili šesti, enako kot kolegice z enim dotikom, ki pa za uvrstitev na zmagovalni oder ni bil usoden.

Pri kajakašicah je zmagala Avstralija pred Španijo in Veliko Britanijo, pri kajakaših pa Češka pred Francijo in Poljsko.

Prvenstvo se bo nadaljevalo v sredo, ko bodo na sporedu kvalifikacije kanuistk in kanuistov.

Back to top button