Brez slovenske udeležbe na SP štafet na Bahamih

Svetovna atletika je objavila seznam nastopajočih na svetovnem prvenstvu štafet na Bahamih 4. in 5. maja. Med 893 atletinjami in atleti iz 54 držav ne bo slovenskih. Zaradi poškodb bo doma ostala tudi mešana štafeta na 4 x 400 m, ki je imela največ možnosti za uspešen nastop.

Agata Zupin, slovenska rekorderka na 400 m ovire, ima poškodovano sprednjo stegensko mišico, Lovro Mesec Košir pa lažjo poškodbo primikalke kolka. Na Atletski zvezi Slovenije (AZS) so se odločili, da bi na tekmo odpotovale le ekipe v najboljši možni zasedbi.

Na Bahamih, prvenstvo je pomembno tudi zaradi kvalifikacij za olimpijske igre v Parizu, bodo nastopili številni svetovni zvezdniki. Med njimi tudi aktualni svetovni prvak na 100 in 200 m Noah Lyles, sicer zadnji tekač zlate štafete ZDA lani na SP v Budimpešti, Marcell Jacobs, olimpijski zmagovalec na 100 m in član presenetljivo zlate italijanske olimpijske štafete v Tokiu 2021, ter nizozemska svetovna rekorderka Femke Bol.

Slednja je bila najpomembnejša pri zmagah Nizozemk na 4 x 400 m lani na SP na prostem in prejšnji mesec na dvoranskem SP v Glasgowu. V zelo močnih zasedbah bodo tudi Poljska, Češka, Velika Britanija ter zastopniki karibskih in afriških držav.

Preverite tudi
Close
Back to top button