Brazilija do nove visoke zmage

Gostitelji južnoameriškega prvenstva v nogometu, Brazilci, so tudi na drugi tekmi prišli do visoke zmage. Peru so premagali s 4:0. Na drugem srečanju skupine B pa sta se Kolumbija in Venezuela razšla brez zadetka.

Za Brazilijo, za katero je bila to deveta zaporedna zmaga, so zadeli Alex Sandro, Neymar, Everton Ribeiro in Richarlison. Brazilci imajo na vrhu lestvice popoln izkupiček šestih točk, Perujci pa po svoji prvi tekmi ostajajo brez točk.

Brazilci so za prvi strel na gol potrebovali 10 minut, že dve minuti pozneje je Sandro po podaji Gabriela Jesusa zadel z neposredne bližine gola. Nadaljevanje polčasa je bilo precej mirno, žogo pa je imel celo več v posesti Peru.

Po uri igre je bil Neymar že pripravljen na izvajanje najstrožje kazni, a je sodnik po pregledu posnetka svojo odločitev spremenil, je pa zvezdnik Paris Saint-Germaina kmalu zatem poskrbel za povišanje vodstva z zadetkom z roba kazenskega prostora.

Peru je imel 12 minut pred koncem tekme lepo priložnost za znižanje izida, a sta Luis Abram in Alex Valera zgrešila z neposredne bližine, zato pa so domači ob koncu tekme zadeli še dvakrat, enkrat v sodnikovem podaljšku, za visoko zmago.

Na drugi tekmi pa je Venezuela zdržala pritisk Kolumbije in prišla do svoje prve točke, medtem ko ima druga Kolumbija zdaj štiri.

Kolumbija, ki je tekmo končala z desetimi možmi, saj je bil Luis Diaz ob koncu tekme v sodnikovem podaljšku izključen, je proti nasprotnikovim vratom streljala 23-krat, medtem ko je Venezuela uspela streljati samo dvakrat, in še to nikoli v okvir vrat.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button