Borussia skočila na vrh bundeslige

Nogometaši v Nemčiji so po reprezentančnem premoru danes nadaljevali domače prvenstvo, prvo tekmo 8. kroga sta igrala Borussia Dortmund in Werder. Na koncu je Dortmund s tesno zmago 1:0 skočil na vrh lestvice. Do tega kroga vodilni Bayer Leverkusen bo v soboto igral v Wolfsburgu, drugi Stuttgart pa bo gostoval pri Unionu.

Dortmund se je dolgo mučil z ekipo z dna lestvice, kljub terenski premoči Porurcem nikakor ni uspelo zatresti mreže. A je rumeno-črne nato rešil Julian Brandt z zadetkom v 67. minuti. To je ostal edini gol obračuna, Werder pa je kljub srčni igri doživel šesti poraz v sezoni.

Dortmundčani so zdaj pri 20 točkah in začasno na prvem mestu.

Leverkusen je krog začel z 19 točkami, Stuttgart z 18, Bayern in Dortmund pa s po 17. Leipzig slovenskih igralcev Kevina Kampla in Benjamina Šeška je po sedmih krogih s 14 točkami na šestem mestu, saško ekipo čaka v soboto gostovanje pri presenetljivo močnem novincu iz Darmstadta, ki je trenutno na 12. mestu.

Bayern – ob Bayerju in Dortmundu edini še neporažen v tem prvenstvu – pa bo v sobotnem popoldanskem obračunu gostoval pri Mainzu.

Back to top button