Anamarija Lampič v boj za najvišja mesta na SP v Nemčiji

Najboljšo slovensko športnico lanskega leta Anamarijo Lampič danes na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Oberstdorfu čaka prva od dveh najpomembnejših disciplin, sprint v klasični tehniki, kjer bo med favoritinjami za najvišja mesta. Zaradi spomladanskih temperatur so morali že pred dnevi prestaviti tekmovanje na zgodnejše ure.

Ob 9. uri se bodo tako začele kvalifikacije tako za moške kot za ženske, ob 11.30 pa izločilni boji. V teh se je v tej sezoni že izkazala tudi Eva Urevc, Janez Lampič pa upa, da bo izboljšal letošnje dosežke in se prebil v drugi del tekmovanja.

Lampičeva je že pred prvim nastopom na SP predčasno osvojila mali kristalni sprinterski globus v svetovnem pokalu. Mednarodna smučarska zveza (Fis) je še pred začetkom prvenstva objavila končni vrstni red sezone 2020/21 v sprintih in potrdila, da po sedmih tekmah v tej disciplini v sezoni ne bo več tekmovanj razen na SP v Oberstdorfu. Tekmovalka iz Valburge je s tem nadgradila tretje mesto iz prejšnje zime in po Petri Majdič postala druga slovenska smučarska tekačica z malim kristalnim globusom.

“Cilj je medalja, na SP le to šteje. Ne bom posebej potolčena, če je ne bom dobila, a bom naredila vse, da pridem vsaj v finale in potem mogoče tudi na stopničke. Vem, česa sem sposobna, in sem mirna. V teh pogojih moraš biti nežen s snegom, ne smeš iti na moč,” je pred tekmami na SP povedala Lampičeva, ki ji pomladansko vreme na prizorišču SP ni najbolj všeč, tudi zaradi mehkejših prog, med drugim je višja in s tem težja od nekaterih največjih tekmic.

Source
STA
Back to top button