Ambro napoveduje

19. krog angleške Premier lige

Pregled tekem in napoved izidov angleške Premier lige za vas pripravlja uveljavljeni novinar in poznavalec otoškega nogometa Matjaž Ambrožič. Tokrat se je pozabaval z napovedmi 19. kroga:

 

 

Torek 19.1. ob 19.00

West Ham

vs.

West Brom

Tehtanje možnosti enega in drugega ponuja naslednje sklepe: West Ham igra zelo samozavestno, West Brom pa hiti nadoknaditi zamujeno jeseni. Ker bodo gostje igrali bolj na nož in bo West Ham lahko spet malce lenoben West Ham, se kot logičen zaključek kaže remi. V podkrepitev temu velja poudariti, da je West Brom tista ekipa, ki je prejela največ zadetkov (47), hkrati pa ni odveč dodati, da so Westhamovci na zadnjih treh tekmah, čeravno so na dveh zmagali, dosegli le dva gola. Od zamenjave trenerja (Bilič > Allardyce) igra West Brom veliko bolj pazljivo. Napak, kakršne so se jim pripetile ob prejetju dveh zadetkov pred dnevi v Wolverhamptonu, pa po novem zagotovo ne bodo več ponavljali. 

AMBRO NAPOVED 1:1

 

Torek 19.1. ob 21.15

Leicester

vs.

Chelsea

Ker bo spopad odprt, dinamičen in obojestransko napadalen, pričakujem obilico golov. Kakovostnih razlik med trenutno tretjim in sedmim na lestvici niti ni. Morda je v tem oziru v prednosti celo Chelsea. Čeprav je veteran Jamie Vardy še vedno hitrejši od večine Chelseajevih defenzivcev. Zato. Prevladala bo transcendentna razlika. Ta favorizira domačine. Leicester se nasprotnikov loteva sproščeno, zato zmaguje. Chelsea igra stihijsko, zato so njegovi uspehi v zadnjem času redki. Od konca decembra je Chelsea izgubil kar dvakrat, Leicester pa ni. Ob tem, da so domači vseh svojih deset zmag v tem prvenstvu pospravili po tem, ko so prvi povedli oziroma dosegli vodilni zadetek. Na drugi strani pa Chelsea od septembra še ni uspel sklatiti moštva, ki je na tabeli nad njim.

AMBRO NAPOVED 3:2

 

Sreda 20.1. ob 19.00

Manchester City

vs.

Aston Villa

Priložnost, da bi z zmago nad Aston Villo, ki je zadnja dva tedna počivala, ali raje bolehala, skočili na vrh tabele, je tu. Manchester City je ekipa, ki takih priložnosti ne izpušča. Sploh pa ne v formi, v kateri se je predstavila na zadnji osmih tekmah v vseh tekmovanjih – na vseh je prepričljivo zmagala. Vzporedna s prepričanostjo v uspeh domačih je obrambna trdnost Aston Ville. Ta s skupno enaindvajsetimi prejetimi ligaškimi zadetki prej sodi v drugo polovico tabele. Kljub temu, da je gostujoča Aston Villa v tem prvenstvu zbrala že pet zmag in bila na tujem le dvakrat poražena, rezultatske napovedi nimam namena spreminjati – niti slučajno.

AMBRO NAPOVED 2:0

 

Sreda 20.1. ob 21.15

Fulham

vs.

Manchester United

Če se bodo Fulhamovci v obrambi postavili tako organizirano, kot so se v prvem delu tekme proti Chelsea, se bo Unitedu ob zgodnjem vodstvu lahko samo smejalo. Predvidevam da – se bodo ter da kaj dosti zadovoljstva ali smeha na strani gostov ne bo. Veliko breme bo imel Ruben Loftus-Cheek, ki kot Chelseajev posojenec v soboto proti matičnemu klubu ni smel nastopiti. Če bo Loftus-Cheek smelo stopal na žogo in tako umirjal domačo paniko, ki se bo pod silo malenkost nervoznega Manchester Uniteda (takrat bo že lovil City) krepila, bo opravljene pol taktične naloge domačinov. Zanimivo, da bo Manchester United v tej sezoni komaj drugič nastopil v Londonu. 5. decembra je z izidom 1:3 povozil West Ham. Tokrat bo njegov londonski izplen skromnejši.

AMBRO NAPOVED 1:1 

 

Četrtek 21.1. ob 21.00 

Liverpool

vs.

Burnley

Dragi razpored, daj mi nekoga, razen Burnley, da ga vehementno stresem iz hlač! Vsi vemo, da bodo podatki o posesti žoge in drugi shematski prikazi tega dvoboja dokaj komični. Burnley se bo brez obotavljanj vkopal na svojo polovico in pri tem vztrajal toliko časa, da rafal Liverpoolovih batin mine. Na domačo srečo bo odrešitev slejkoprej le prišla. Takrat bodo možnosti za rezultatski povratek Burnleyja ali najmanj učinkovitega moštva v ligi minimalne. Zavedajoč se svoje očitne nemoči v drugem delu nedeljskega derbija proti vodilnemu Manchester Unitedu, se bo Liverpool tokrat predstavil v bistveno bolj suvereni izdaji. Liverpool je zadnjo zmagovalno tekmo odigral pred petimi tedni pri Crystal Palacu. Bilo je 0:7. Vsak, ki pride v tem trenutku na Liverpoolovo tnalo, pa tudi če je to dvojni Burnleyjev avtobus, se mu ne piše dobro. Burnley jo bo še dobro odnesel – upoštevajoč mojo spodnjo napoved.

AMBRO NAPOVED 1:0

Source
Matjaž Ambrožič
Preverite tudi
Close
Back to top button