Aljaž Bedene ekspresno v tretji krog Wimbledona

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno preskočil drugo oviro na grand slamu v Wimbledonu. Za zmago proti Japoncu Yoshihitu Nishioki je potreboval zgolj uro in 26 minut, pri tem pa je nasprotniku v treh dobljenih nizih oddal le tri igre za zmago s 6:1, 6:0 in 6:2.

Bedene, ki je pred tretjim turnirjem za veliki slam govoril o dobri pripravljenosti, je to potrdil proti 58. igralcu sveta. Ta se je sicer v prejšnjem krogu v petih nizih namučil z Američanom Johnom Isnerjem, proti Ljubljančanu pa je bil vseskozi v podrejenem položaju.

Bedene, 64. igralec sveta, je tako v prvem nizu hitro povedel s 3:1, nato pa je nanizal zmage v naslednjih 11 igrah. Popoln nadzor nad dvobojem je potrdil z zmago v drugem nizu v le 23 minutah igre. Na dvoboju je kar sedemkrat dobil igro na nasprotnikov začetni udarec, za to pa porabil le devet “brejk”-žogic.

V tretjem nizu je po vodstvu z 2:0 nasprotniku oddal šele drugo igro, nato pa pri 5:1 še tretjo, a brez težav potrdil nadvlado na igrišču in uvrstitev v tretji krog. Tam se bo pomeril z boljšim v dvoboju med devetim igralcem sveta Italijanom Matteom Berrettinijem in 139. uvrščenim Boticom van de Zandschulpom iz Nizozemske.

Source
STA
Back to top button