Ajda Novak do petega, Žiga Lin Hočevar do šestega mesta v Krakovu

Slovenska kajakašica Ajda Novak je na tretji tekmi sezone svetovnega pokala v poljskem Krakovu zasedla končno peto mesto. Mesto slabši je bil v finalu kajakašev Žiga Lin Hočevar.

Najboljšo slovensko uvrstitev drugega dne tekmovanja za svetovni pokal v Krakovu je dosegla Ajda Novak. Postavitev na reki Vistuli je opravila brez napake in s časom 101,35 za kolajno zaostala dobri dve sekundi.

Slavila je prva zvezdnica tega športa, Avstralka Jessica Fox. Druga je bila z 0,75 sekunde zaostanka Španka Maialen Chourraut, tretja pa Američanka Ria Sribar (+5,54).

Tridesetletna Ljubljančanka je bila v polfinalu edina Slovenka, že v njem pa je zasedla peto mesto. V kvalifikacijah sta bili neuspešni Naja Pinterič na končnem 32. in Lea Novak na 42. mestu.

Pri kajakaših je šesto mesto osvojil Žiga Lin Hočevar, sicer evropski prvak v kanuju iz Tacna. Prav tako brez napake je za zmagovalcem Josephom Clarkom iz Velike Britanije zaostal vsega 2,11 sekunde. Preostali mesti na odru za zmagovalce sta zasedla Čeha, Vit Prindiš (+0,53) je bil drugi, Jakub Krejči (+1,03) pa tretji.

Preostala Slovenca sta obstala v polfinalu. Lan Tominc je bil 14., Tine Kancler pa 32.

Petkov dopoldanski del je pripadel kanuistom in kanuistkam. Iz kvalifikacij je v polfinale napredovala peterica. Neposredno so si sobotni polfinale priveslali Alja Kozorog med posameznicami ter Žiga Lin Hočevar in Luka Božič med posamezniki.

V drugo si je polfinale zagotovila še Lea Novak, medtem ko je bila Naja Pinterič prepočasna, pri moških pa je po drugi vožnji napredoval tudi Nejc Polenčič.

Polfinale kanuistk se bo začel v soboto ob 9. uri, nastop kanuistov bo na vrsti 65 minut kasneje. Finala bosta ob 11.34 za posameznice ter 12.11 za posameznike. V nedeljo bodo še boji v kajakaškem krosu.

V Krakovu sicer od Slovencev ne nastopajo Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Eva Alina Hočevar in Eva Terčelj, ki se pripravljajo na nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Back to top button