ACH Volley v Kazanu z majhnimi možnostmi za četrtfinale

Odbojkarji ACH Volleyja bodo danes začeli nastope na drugem turnirju skupine C lige prvakov, ki ga bo gostil Kazan. Tako kot na prvem v Berlinu bo njihov prvi tekmec Recycling Berlin, po tekmi se bo že vedelo, ali bodo še v igri za napredovanje v četrtfinale. Tja se bodo uvrstili zmagovalci petih skupin in trije najboljši drugouvrščeni.

Ljubljančani so proti Berlinčanom prvo tekmo izgubili z 0:3 in bodo za podaljšanje upanja na drugo mesto v skupini nujno potrebovali zmago in to vsaj s 3:1. Ob primeru, da bi zmagali s 3:2 bi sicer obdržali teoretične možnosti, tako ali tako pa se bodo najbrž morali reševati v četrtek, ko se bodo pomerili s prvim favoritom Kazanom. V Berlinu so se mu dobro upirali, precej bolje kot Berlinčani. Brez kakšne točke proti Rusom pa najbrž na četrtfinale ne bodo mogli računati.

Tako kot v Berlinu tudi v Kazanu ne bo nastopila poljska ekipa Jastrzebski Wegiel, ki ima spet težave z okužbami z novim kororavirusom. Vse tekme v ligi bo tako izgubila z 0:3.

“S tem, da Poljakov v Kazan ne bo, se ne obremenjujem, še vedno pa se s težkim srcem spominjam tekem v Berlinu. Dolgo sem se obremenjeval s stran vrženo tekmo proti Berlinu in z izgubljeno priložnostjo proti Kazanu. Takšne priložnosti se ti ne ponujajo kar tako. Bomo videli, kako bomo reagirali v Kazanu, upamo seveda, da se bo izšlo po naših željah,” je pred odhodom na dolgo pot dejal trener slovenskih prvakov Matija Pleško.

Source
STA
Back to top button