ACH Volley sklenil sodelovanje z dvema slovenskima odbojkarjema

Slovenska odbojkarja Žiga Kumer in Jaka Prevorčnik sta okrepila vrste državnih prvakov, ljubljanske zasedbe ACH Volley, je klub zapisal v sporočilu za javnost.

Žiga Kumer je plod črnuške odbojkarske šole, v preteklih dveh sezonah pa je branil barve mariborskega prvoligaša i-Venta. Pred tem je eno sezono preživel v triglavskem Kranju ter ACH Volleyju.

“Za mano je uspešno obdobje v Mariboru kljub poškodbam, s katerimi sem se srečeval. Sedaj sem pripravljen na nov izziv v karieri, v ljubljanski prihajam motiviran in željan dokazovanja. Prepričan sem, da se lahko ob Janiju Kovačiču, ki velja za enega najboljših prostih igralcev na svetu, še veliko naučim, zato že komaj čakam, da se vse skupaj začne,” je v klubski izjavi dejal 25-letni prosti igralec.

Prevorčnik je sprejemalec ter mladi up črnuške odbojkarske šole. “Vedno mi je bila želja, da bi nekoč oblekel dres ACH Volleyja, ki je z naskokom najboljši odbojkarski klub v Sloveniji. To so bile moje sanje že od majhnih nog in sedaj so se mi sanje uresničile, za kar sem hvaležen,” je dejal 21-letni sprejemalec.

“Mislim, da se lahko ob izkušenih igralcih v naslednji sezoni še veliko naučim in napredujem. Poskusil bom izkoristiti vsako priložnost in pomagati ekipi do zastavljenih ciljev,” je še dodal Prevorčnik.

Na sprejemalskem mestu se bo pridružil Janu Pokeršniku, Klemnu Šenu in Luki Marovtu, ki imajo sklenjeno sodelovanje z državnimi prvaki tudi za prihodnji sezoni.

ACH Volley nadaljuje s poudarkom na delu z mladimi in perspektivnimi slovenskimi odbojkarji, ki bodo v bodoče predstavljali pomemben mozaik v slovenski odbojki, so pri klubu zapisali v izjavi za javnost.

Back to top button