Zveza tabornikov s krvodajalsko akcijo obeležuje 70 let delovanja

Zveza tabornikov Slovenije ob 70-letnici delovanja organizira vseslovensko taborniško krvodajalsko akcijo, ki bo do 10. junija potekala na vseh odvzemnih mestih po Sloveniji in še dodatnih mestih na terenu. Njihov namen je zbrati 70 litrov krvi, ki simbolizirajo 70 let delovanja zveze, in s tem pomagati vsem, ki kri nujno potrebujejo, so sporočili.

K akciji vabijo vse polnoletne aktivne člane zveze tabornikov, njihove podpornike, tabornike po duši, torej vse, ki izpolnjujejo osnovne pogoje za darovanje krvi, so zapisali v Zvezi tabornikov Slovenije.

Kri lahko darujejo tudi vsi, ki so preboleli covid-19 in je od tega minilo vsaj 28 dni. Prav tako lahko kri že dan po cepljenju proti covidu-19 darujejo tisti, pri katerih se niso pojavili neželeni stranski učinki, so še sporočili.

Za organizacijo vseslovenske taborniške krvodajalske akcije so se sicer v zvezi odločili na pobudo Rodu Pusti grad Šoštanj, saj so taborniki poleg tega, da večino svojega časa preživijo v naravi, znani tudi po tem, da radi priskočijo na pomoč, so poudarili.

Akcijo taborniki organizirajo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in zavodom za transfuzijsko medicino Celje, Ljubljana in Maribor, ki jim bodo nudili vso strokovno pomoč in jim omogočili izpolnitev zastavljenega cilja, so še pojasnili v sporočilu za javnost.

Source
STA
Back to top button