Zorčiču na svetu stranke LIDE pooblastilo za pogovore o povezovanju

Svet stranke LIDE je na današnji seji predsednika Igorja Zorčiča pooblastil za pogovore o povezovanju s strankami za skupni nastop na prihajajočih volitvah v DZ. Zorčič pa je člane sveta seznanil z neuradnimi pogovori, ki jih je že opravil s predstavniki nekaterih političnih strank in gibanj, med drugim z Robertom Golobom in Ljubom Jasničem.

 

 

Neuradne pogovore je Zorčič opravil tudi z Neodvisno stranko Pomurja, ki jo vodi Jože Korpič, pa tudi z več uglednimi posamezniki, nekdanjimi poslanci ter nekdanjimi in aktualnimi župani, so v sporočilu za javnost navedli v stranki LIDE. Uradni pogovori bodo sicer stekli v prihodnjem tednu.

Da so v zaključni fazi pogovori o skupni kandidatni listi LIDE in DeSUS za nastop na parlamentarnih volitvah, je danes po seji izvršnega odbora stranke dejal tudi predsednik DeSUS Ljubo Jasnič.

Svet stranke LIDE je na današnji seji izvolil še štiri člane izvršnega odbora ter imenoval statutarno komisijo, so sporočili. Na konstitutivni seji stranke pa so na Zoričev predlog za predsednico sveta soglasno imenovali Lano Gobec, sicer vodjo društva Legebitra.

Source
STA
Back to top button