Zorčič na uradnem obisku v Črni gori

Predsednik DZ Igor Zorčič bo danes začel dvodnevni uradni obisk v Črni gori, ki je namenjen krepitvi sodelovanja med parlamentoma obeh držav. Zorčič se bo v okviru obiska med drugim srečal z gostiteljem predsednikom črnogorske skupščine Alekso Bečićem in premierjem Zdravkom Krivokapićem.

Kot so sporočili iz DZ, je obisk namenjen pogovorom o razvoju dvostranskih odnosov med Slovenijo in Črno goro na političnem, gospodarskem in drugih področjih, s poudarkom na medparlamentarnem sodelovanju. Zorčič bo s črnogorskimi gostitelji govoril tudi o evropski perspektivi Črne gore in prednostnih nalogah predsedovanja Slovenije Svetu EU, med katerimi je tudi širitev unije na Zahodni Balkan.

V delegaciji predsednika DZ bodo tudi predsednik skupine prijateljstva s Črno goro Tomaž Lisec, podpredsednik odbora za zadeve EU in član skupine prijateljstva s Črno goro Nik Prebil ter generalna sekretarka DZ Uršula Zore Tavčar.

Zorčiča z delegacijo bo danes v črnogorski skupščini sprejel njen predsednik Bečić, srečali pa se bodo tudi s člani parlamentarne skupine prijateljstva s Slovenijo ter člani odborov za mednarodne zadeve in migrante ter za evropske integracije.

Zorčič se bo srečal tudi s predsednikom črnogorske vlade Krivokapićem, predvideno pa je še srečanje s črnogorskim ministrom za gospodarstvo Jakovom Milatovićem in člani Slovenskega poslovnega kluba.

Slovenska delegacija se bo srečala tudi z županom Podgorice Ivanom Vukovićem in si skupaj z njim ogledala park Franceta Prešerna in položila venec k Prešernovemu spomeniku.

Predsednik DZ si bo drugi dan obiska skupaj z Bečićem ogledal otok Gospa od Škrpjela v zalivu Boka Kotorska.

Source
STA
Back to top button