Združenje Sila z donacijo za UKC Ljubljana

Slovensko mednarodno združenje žensk Sila bo v okviru dobrodelnega projekta Skupaj delimo nasmehe, ki ga je začelo med epidemijo covida-19, danes zaposlenim na oddelkih s covidnimi bolniki v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana podarilo 2000 izdelkov za osebno higieno za ženske v sodelovanju s podjetjem Henkel Maribor.

Iz te nevladne neprofitne organizacije so še sporočili, da so v okviru projekta Skupaj delimo nasmehe po vsej Sloveniji v desetih tednih razdelile pomoč potrebnim in jim tako z donacijami vsaj malo olajšale vsakodnevno breme ter jim polepšale praznične dni. Dobrodelni projekt, ki so ga označile kot največjega v svoji zgodovini, nadaljujejo tudi v letošnjem januarju z današnjo donacijo, ki se je bo udeležila tudi nova predsednica Sile Lali S. Ilic.

Društvo Sila je 9. novembra 1993 ustanovila skupina Slovenk, soprog slovenskih veleposlanikov in gospodarstvenikov, ko so se v Ljubljani po osamosvojitvi Slovenije začela odpirati tuja diplomatska predstavništva. Vanj so povabile soproge tujih veleposlanikov, gospodarstvenikov in akademikov.

Prvi mednarodni dobrodelni bazar so organizirale leto kasneje, ko je na njem sodelovalo 12 držav. Nazadnje so ga pred izbruhom pandemije organizirale leta 2019. Z izkupički z bazarjev, ki so presegli 1,5 milijona evrov, so podprle številne dobrodelne projekte. Organizirajo tudi mednarodni ples Sila gala, ki je prav tako dobrodelen.

Source
STA
Back to top button