SlovenijaGospodarstvo

Zavod za zaposlovanje s 27,5 milijona evrov novih izplačil

Zavod RS za zaposlovanje je danes izplačal nakazila na podlagi predloženih zahtevkov povezanih z interventno zakonodajo, in sicer za ukrepe karantena ali višja sila in čakanje na delo. Za prvega je nakazal 264.292 evrov, za drugega pa 27,16 milijona evrov. Naslednje nakazilo bo 14. januarja in nato vse naslednje četrtke v januarju.

 

Z izplačilom za ukrep karantena ali višja sila v višini 264.292 evrov je zajetih 509 delodajalcev, ki so predložili zahtevke za 746 zaposlenih, so sporočili z zavoda.

Prav tako danes so bila nakazana sredstva v višini 27,16 milijona evrov za ukrep čakanje na delo, ki ga bo prejelo 8800 delodajalcev za 35.332 zaposlenih.

Sedmi protikoronski zakon je zavodu naložil delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa, delno povračilo nadomestila plače za čas čakanja na delo, delno povračilo nadomestila plače za čas odsotnosti zaradi odrejene karantene ali višje sile in začasno denarno nadomestilo.

“Že prvi januarski dnevi so pokazali, da bo interes delodajalcev za finančno pomoč precejšen, saj smo od 30. decembra do 7. januarja prejeli 17.742 novih vlog na podlagi sedmega protikoronskega zakona, od tega 8743 za čakanje na delo, 5348 za karanteno in 3651 za skrajšani delovni čas,” so navedli na zavodu.

Od začetka izvajanja interventne zakonodaje, od aprila lani do 7. januarja letos, so skupaj prejeli 188.065 vlog delodajalcev za začasno čakanje na delo, karanteno, višjo silo in skrajšani polni delovni čas. Do sedaj bo za vse interventne ukrepe skupaj izplačanih okoli 383,2 milijona evrov.

Zavod je decembra izdal 35.778 sklepov in odločb na podlagi interventne zakonodaje, kar je po njihovih navedbah velika številka. “To pomeni, da so vloge po četrtem in petem protikoronskem zakonu že vse obravnavane,” so dodali.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button