AktualnoSlovenija

Zasedal bo svet UKC Maribor v novi sestavi

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bo danes popoldne prvič zasedal v novi sestavi po tistem, ko je vlada imenovala tri nove predstavnike. Izvoliti bodo morali novega predsednika sveta zavoda, pričakovati pa je tudi razjasnitev negotovosti okoli nedavno potrjenega razpisa za direktorja UKC Maribor.

Poleg dosedanjega predsednika sveta zavoda Jožeta Šabedra (SDS), ki je januarja odstopil s tega položaja, je vlada odpoklicala tudi člana Stanislavo Naterer (DeSUS) in Srečka Felixa Kropeta (DeSUS), namesto njih pa v svet zavoda za preostanek mandata, do 4. septembra, imenovala Kazimirja Miksića (SDS), Federica Victorja Potočnika (NSi) ter Simona Trpina (SMC).

Po Šabedrovem odstopu je sklicevanje sej sveta zavoda prevzel namestnik predsednika sveta zavoda Mitja Hojs, a po tolmačenju pravne službe UKC Maribor je odstop Šabedra veljaven šele po potrditvi na vladi. Na tej podlagi je bila preklicana seja sveta zavoda, ki jo je Hojs sklical za 4. marec, kasnejša dopisna seja pa je bila izvedena, a uprava kliničnega centra smatra njene sklepe za neveljavne.

Na omenjeni dopisni seji so z glasovi šestih od skupno enajstih članov sveta zavoda potrdili razpis delovnega mesta direktorja kliničnega centra za naslednja štiri leta, saj direktorju Vojku Flisu junija poteče mandat. Zatem bi moral UKC Maribor javno objaviti ta razpis, a tega doslej še ni storil.

Zaenkrat ni znano, ali bo svet zavoda v novi sestavi še enkrat potrjeval ta razpis. Na dnevnem redu današnje seje, ki bo iz epidemioloških razlogov potekala na daljavo, tega ni. Je pa na njem zamenjava člana razpisne komisije za izvedbo tega razpisa. V to komisijo je bil namreč na omenjeni dopisni seji imenovan zdaj razrešeni član sveta zavoda Krope.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button