SlovenijaGospodarstvo

Zanimanja za križarjenja veliko, a zaradi covida-19 negotovost glede prihodov ladij

Zanimanje za križarjenja, zlasti po Jadranu, je trenutno izjemno, pravijo v turistični agenciji Kompas. Križarjenja so sicer prilagojena ukrepom v zvezi s covidom-19. Zaradi novega koronavirusa pa je še vedno velika negotovost glede sezone potniških ladij v koprskem pristanišču. Po številnih odpovedih je prihod prve ladje predviden avgusta.

Skupno je sicer za letošnjo sezono napovedanih še 26 ladij s 37.000 potniki na krovu v primerjavi s prvotno najavljenimi 88 ladjami in 130.000 potniki, so za STA pojasnili v Luki Koper. Kot so opozorili, se seznam prihodov sicer dnevno spreminja.

Če je epidemija novega koronavirusa močno posegla v prihode potniških ladij na slovensko obalo, pa je med Slovenci veliko zanimanja za križarjenja. Kot so za STA navedli v Kompasu, so trenutno najbolj aktualna križarjenja po Jadranu, kjer ponujajo lastno znamko ladij. Zanimanje je izjemno, posebej za odhode v juliju in avgustu iz Krka, Splita in Dubrovnika.

Kot so poudarili, se pri križarjenjih upoštevajo vsi protokoli v zvezi z omejevanjem širjenja koronavirusa tako v Sloveniji kot na Hrvaškem, kot tudi usmeritve ladjarja glede samih ukrepov na ladji. V primeru, ko se zaradi morebitnega zaprtja meje med Slovenijo in Hrvaško stranke ne bi mogle udeležiti križarjenja, dobijo povrnjen strošek vplačanega križarjenja.

Sicer so križarjenja prilagojena tako, da je število potnikov prilagojeno kapacitetam ladje, ki dovoljujejo, da je uporaba prostorov optimalna, hkrati pa so zagotovljeni tudi vsi potrebni covidni ukrepi, so še dodali v Kompasu.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button