Slovenija

Z akcijo Varno poletje v Kopru ozaveščajo o tatvinah na plaži

Policisti, ki se jim bodo pridružili tudi reševalci iz vode, bodo danes v sklopu akcije Varno poletje na koprskih plažah obiskovalce opozarjali o tatvinah in kako naj ljudje delujejo samozaščitno, da ne bi postali žrtve kaznivih dejanj. Akcija poteka pod okriljem Policijske uprave Koper v sodelovanju z Mestno občino Koper in Marjetico Koper.

Z aktivnostmi želijo ozaveščati domačine in obiskovalce plaž v obmorskih mestih. Na preventivno ravnanje opozarjajo tudi z napisi na velikih ekranih po Kopru in Portorožu.

V sredo so prek aplikacije Zoom in družbenega omrežja Facebook organizirali preventivno delavnico na temo tatvin v poletnih mesecih. Priporočajo, da na plažo ne prinašamo vrednejših predmetov, kot so pametni telefon, nakit, dokumenti in podobno.

Ker imamo vsaj katerega od teh predmetov pogosto ob sebi, svetujejo, da sami poskrbimo za njihovo varnost. Najzanesljivejše je, da je ena od odraslih oseb vedno pri teh predmetih. Poleg manjših predmetov zadnja leta raste tudi število tatvin koles in električnih skirojev.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button