Vrh gospodarstva letos v znamenju koronske krize

Na letošnjem vrhu slovenskega gospodarstva, ki bo tokrat potekal virtualno, bodo vodilni v podjetjih pogledali v obdobje po koronski krizi in razmislili o priložnostih, ki jih je tudi v tem obdobju veliko. Pred tem bo ločeno potekal tudi vrh malega gospodarstva.

 

Zmagovalci tudi po krizi je rdeča nit letošnjega vrha slovenskega gospodarstva, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije (GZS). Uvodna nagovora bosta imela predsednik GZS Boštjan Gorjup in predvidoma premier Janez Janša.

Kako lahko podjetja v časih izrednih izzivov uspešno premagujejo ovire, bo povedala motivacijska govorka Robyn Benincasa, svojo formulo uspeha bo predstavil tudi kolesar Primož Pogačar. Sledili bosta dve okrogli mizi – na prvi bodo razmišljali o tem, zakaj so nekateri v Sloveniji že uspeli prehiteti najrazvitejše in kaj se lahko od njih naučimo, na drugi pa predstavili akcijski načrt za družbo trajnostnega razvoja.

Ločeno se bodo prav tako virtualno in v organizaciji GZS družili predstavniki malega gospodarstva. Skupaj s predstavniki gospodarskega ministrstva, Slovenskega podjetniškega sklada in svetovalci za podjetništvo bodo pogledali, kako malo gospodarstvo posluje, kaj ga je v koronski krizi najbolj prizadelo, kako mu je na pomoč priskočila država in kakšni so obeti za čas po krizi. Predvsem pa naj bi povedali, katere ukrepe še potrebuje malo gospodarstvo, da bo zimo preživelo s čim manj poslovnimi ranami.

Source
STA
Back to top button