Slovenija

Vlada za novega državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo imenovala Toneta Slaka

Vlada je na današnji seji na predlog ministra za obrambo Mateja Tonina s položaja državnega sekretarja razrešila Uroša Lampreta, ki je 4. januarja podal prošnjo za razrešitev. Na njegovo mesto je vlada s 1. februarjem imenovala Toneta Slaka, so danes sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

 

 

Tone Slak je leta 1976 diplomiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Prvi del svoje kariere je delal v bančništvu. Leta 1999 se je zaposlil na ministrstvu za obrambo kot vodja sektorja za proračun v direktoratu za logistiko. Leta 2000 je postal del ekipe, ki je vodila postopek vključevanja Slovenije v Nato. Leta 2003 se je zaposlil v obrambnem oddelku v Stalnem predstavništvu RS pri zvezi Nato v Bruslju, kjer je zastopal Slovenijo v treh Natovih odborih za proračun.

Od leta 2011 je bil svetovalec v direktoratu za obrambno politiko in pozneje tudi namestnik generalnega direktorja v tem direktoratu. Od leta 2016 do upokojitve leta 2018 je znova delal v obrambnem oddelku v stalnem predstavništvu Slovenije pri zvezi Nato, so zapisali v sporočilu po seji vlade.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button