AktualnoSlovenija

Vlada tudi o spremembah zakona o zdravniški službi

Vlada bo danes obravnavala predlog novele zakona o zdravniški službi, s katero bi specializant družinske medicine lahko postal osebni zdravnik že v tretjem letu specializacije, in ne šele v četrtem, kot to velja sedaj. Ministri bodo na mizi imeli tudi predlog zakonodaje, ki jo je finančno ministrstvo predlagalo v luči nadgradnje davčnega sistema.

 

 

Kot so rešitve predloga novele zakona o zdravniški službi še povzeli v vladnem uradu za komuniciranje, bi se z novelo uvedlo opravljanje izpita o znanju slovenskega strokovnega jezika za zdravnike. Zahtevana raven znanja slovenskega jezika je sicer trenutno C1. Predlagajo tudi uvedbo nove licence, ki bi jo zdravniku po opravljenem strokovnem izpitu podelili po uradni dolžnosti z namenom takojšnje vključitve zdravnikov v opravljanje zdravniške službe, izvajanje strokovnih izpitov pa bi prenesli na zdravniško zbornico.

Vlada bo na današnji seji obravnavala tudi predloga novel zakona o finančni upravi in zakona o davčnem postopku, ki ju je ministrstvo za finance pripravilo v luči nadgradnje davčnega sistema. Predloga zasledujeta cilj izboljšanja pravne varnosti davčnih zavezancev in njihovo administrativno razbremenitev.

Vlada bo obravnavala tudi predloga novele zakona o agrarnih skupnostih ter novele o divjadi in lovstvu. Z novelo o divjadi in lovstvu se jasneje opredeljujejo pooblastila, ki jih ima vlada na področju lovišč s posebnim namenom in izvajanje nalog javne službe trajnostnega upravljanja divjadi v teh loviščih.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button