SlovenijaGospodarstvo

Vlada o strateškem okviru za spodbujanje internacionalizacije

Vlada bo danes med drugim obravnavala predlog programa spodbujanja investicij in internacionalizacije slovenskega gospodarstva. V njem opredeljuje strateški okvir za spodbujanje internacionalizacije v naslednjih nekaj letih.

 

 

Program po navedbah vladnega urada za komuniciranje gradi na strateških smernicah razvoja Slovenije. V središče postavlja trajnost, inovativnost in digitalizacijo ter vizijo internacionalizacije slovenskega gospodarstva pod sloganom Zelena, ustvarjalna, pametna. Osredotoča se na specializacijo, nišno usmerjenost in specifične industrijske trende.

Na dnevnem redu je tudi predlog sprememb zakona o morskem ribištvu, ki so namenjene zmanjševanju gospodarske škode školjkarjem. Zadnja leta se namreč na območjih gojenja školjk v morju vse pogosteje pojavljajo orade, ki se hranijo z mladicami školjk in odraslimi školjkami, kar vpliva na manjšo proizvodnjo školjk in povzroča gospodarsko škodo.

Vlada se bo med drugim seznanila še s poročili inšpektoratov in policije o ukrepih v zvezi z epidemijo covida-19, obravnavala pa bo tudi poročilo o aktivnostih za povrnitev stroškov policije zaradi varovanja neprijavljenih javnih shodov.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button