V ZD Ljubljana opozarjajo na obvezno naročanje pred odvzemom brisa za PCR-testiranje

V Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana opozarjajo, da se je na odvzem brisa za PCR-testiranje obvezno prehodno naročiti, izjema pa so šolarji in dijaki. Po poročanju medijev je zaradi povečanega števila naročenih na testiranje na cesti od Ljubljane proti Medvodam pred vstopno točko za testiranje v Stanežičah tudi danes prihajalo do zastojev.

 

 

V ZD Ljubljana opominjajo, da naj se bolniki na odvzem brisa za PCR-testiranje naročijo na telefonskih številkah 031 619 359 oz. 031 619 255. Vsi, ki pridejo na odvzem brisa, naj imajo s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokumenti, poleg tega naj nosijo zaščitno masko.

Izjema so šolarji in dijaki, ki se jim na odvzem brisa za PCR-testiranje v primeru pozitivnega rezultata samotesta ni treba naročiti. Zanje odvzem brisov poteka vsak delovni dan od 7.30 do 9.30, ob ponedeljkih, sredah in petkih pa tudi med 12. in 14. uro.

Po poročanju medijev je zaradi povečanega števila naročenih na testiranje, ki od ponedeljka poteka na P+R parkirišču v Stanežičah, na cesti od Ljubljane proti Medvodam prihajalo do večjih zastojev. Pri usmerjanju prometa je pomagala tudi policija.

Source
STA
Back to top button