AktualnoSlovenijaGospodarstvo

V upravo NLB Hedvika Usenik, Antonio Argir in Andrej Lasič

Nadzorni svet NLB je na današnji seji v upravo banke imenoval Hedviko Usenik, Antonia Argirja in Andreja Lasiča. Vsi prihajajo iz NLB oz. skupine NLB, imajo bogate izkušnje in so na svoji dosedanji karierni poti ustvarili veliko dodane vrednosti, so zapisali v banki. S tremi novimi člani se uprava širi na šestčlansko.

 

 

Petletni mandat bodo novi člani, ki se bodo v upravi pridružili Blažu Brodnjaku, Andreasu Burkhardtu in Archibaldu Kremserju, nastopili po pridobitvi soglasja Banke Slovenije. Dotlej bodo opravljali sedanje funkcije pomočnikov uprave, so sporočili iz NLB.

Skupina NLB se v zadnjem obdobju širi. Z nakupom Komercijalne banke Beograd decembra 2020 je postala ključni igralec na sedmih trgih jugovzhodne Evrope, aktivno pa se ozira po novih priložnostih za bodisi organsko rast bodisi širitev z nakupi in pripojitvami.

Strategija skupine NLB poleg zavezanosti trajnostnemu poslovanju in razvoju v ospredje postavlja še intenzivno digitalizacijo in usmerjenost v uporabniško izkušnjo najvišje kakovostne ravni. Vse skupaj terja in bo v prihodnje še v večji meri terjalo celovito, usklajeno in učinkovito upravljanje tako posameznih poslovnih področij kot tudi skupine kot celote in izkoriščanje sinergij, ki jih skupina nudi.

S tremi novimi člani dopolnjena uprava banke bo ustrezno pripravljena za ta izziv in najboljša kombinacija različnih znanj, izkušenj in kompetenc, so prepričani v NLB.

“V nadzornem svetu smo se zavedali, da je treba popolniti upravo banke, če želimo tudi v prihodnje kakovostno upravljati NLB Skupino, nadaljevati uspešno poslovanje in izpolnjevati strateške zaveze do naših deležnikov, v prvi vrsti naših strank, delničarjev, pa tudi zaposlenih,” je poudaril predsednik nadzornega sveta NLB Primož Karpe. Naloga novih članov uprave bo po njegovih besedah v visoko konkurenčnem in nenehno spreminjajočem se okolju zelo zahtevna, “a smo prepričani, da ji bodo kos”.

Predsednik uprave NLB Brodnjak pa je izpostavil, da se z vsemi tremi novimi člani uprave že dobro poznajo in skupaj delajo že vrsto let. “Prepričan sem, da so ravno oni najboljša izbira,” je med drugim ocenil.

Vsi trije novi člani so trenutno pomočniki uprave banke, in sicer Usenikova za bančništvo na drobno in privatno bančništvo, Argir za upravljanje skupine, Lasič pa za korporativno in investicijsko bančništvo.

Člani nadzornega sveta NLB so se na današnji seji seznanili tudi z napredkom izvedbe strategije skupine. Ta je naredila pomembne korake k uresničevanju svojih strateških ciljev na treh glavnih področjih: tradicionalnega bančništva na področju poslovanja s prebivalstvom in podjetji, kjer potekajo številne pobude za digitalizacijo poslovanja, nadgradnje notranjih procesov za povečanje učinkovitosti zaposlenih ter uvedbe trajnostnega poslovanja, so ocenili.

Lani se je banka osredotočila zlasti na izboljšanje obvladovanja podnebnih in okoljskih tveganj ter vzpostavila okvir trajnostnega delovanja skupine, so spomnili.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button