V Trbovljah podpisali pogodbo za ureditev obrtno-industrijske cone Nasipi

Trboveljska županja Jasna Gabrič in predstavnica podjetja AGM Nemec Maja Gerčer Špitalar sta danes podpisali pogodbo za ureditev obrtno-industrijske cone Nasipi. Za naložbo je Občina Trbovlje prejela tudi nepovratna sredstva EU in države v višini več kot 2,3 milijona evrov, so sporočili iz zasavske občine.

Kot je ob podpisu povedala Gabričeva, je bil ta projekt v idejni fazi že pred nekaj leti, ko so na razgovor povabili podjetnike, ki delujejo v omenjeni coni. Po pogovorih so dobili natančen vpogled v to, kaj je treba storiti za lažje in nemoteno delovanje vseh podjetij, ki delujejo v coni.

“Ta projekt bo poskrbel, da bo vsa infrastruktura na danem območju urejena in da bodo podjetja nemoteno opravljala svojo dejavnost in se morda celo razširila na področja, na katerih trenutno še ne delujejo,” je dejala Gabričeva. Naložba bo tako po njenem prepričanju spodbudila razvoj gospodarstva v Trbovljah.

Po besedah županje je to prvi v nizu štirih evropskih projektov, ki jih bo občina začela izvajati v bližnji prihodnosti in s katerimi postaja najpomembnejši igralec na podjetniškem zemljevidu v zasavski regiji.

Vodja projekta ureditve cone Jožef Lukmar je poudaril, da se bodo razmere za obrtnike in podjetnike na tem območju bistveno izboljšale, z ureditvijo območja pa bodo podjetja dobila dodatne možnosti za širitev in nova delovna mesta. “Poleg razširitve površin bo nastala tudi nova infrastruktura – od fekalne in meteorne kanalizacije do vodovodnega sistema, novih cest in krožišča, ki bo omogočalo nemoten dostop do objektov,” je napovedal Lukmar.

Source
STA
Back to top button