V Sankt Peterburgu se začenja gospodarski forum

V ruskem Sankt Peterburgu se danes začenja štiridnevni 24. gospodarski forum SPIEF. Na forumu z geslom “Spet skupaj. Gospodarstvo nove resničnosti” pričakujejo okoli 2000 udeležencev, med njimi tradicionalno največje delegacije iz ZDA, Katarja in Kitajske. Foruma se bo udeležil tudi slovenski gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Udeležbo na forumu, ki bo potekal v skladu z epidemiološkimi ukrepi Svetovne zdravstvene organizacije, so po pojasnilih prvega namestnika ruskega premierja Andreja Belusova napovedale tudi delegacije iz Nemčije, Francije in Italije, je nedavno poročala ruska tiskovna agencija Tass.

“Forum je vzbudil veliko zanimanje,” je poudaril Belusov, ki se mu zdi, da so ljudje to pogrešali, pa tudi tujci si želijo videti, kaj se dogaja v Rusiji.

SPIEF je po pojasnilih tiskovnega predstavnika ruskega predsednika Vladimirja Putina Dmitrija Peskova v prvi vrsti namenjen privabljanju naložb v Rusijo in regijam ponuja tudi nove možnosti za gospodarski razvoj. Kot je dejal, gre tradicionalno za mednarodni gospodarski forum, ki je namenjen privabljanju tako tujih kot domačih naložb, ki so sicer tudi prednostna naloga vlade.

Plenarnega zasedanja, ki bo v petek, se bo po Peskovih pojasnilih udeležil tudi Putin, ki bo svoj govor namenil predvsem družbeno ekonomskemu razvoju države in njeni investicijski privlačnosti.

Minister Počivalšek bo na forumu sodeloval v četrtek in petek.

Source
STA
Back to top button